martes, 17 de marzo de 2009

La Cova del Sol


La Ruta Roja tercera part: després de la fantàstica visita a Vilafamés, toca el torn d'Albarracín, però abans passant per la Cova del Sol d'Almenara. Maikel.



Al arribar-hi quina sorpresa al trobar-me aquesta petita cova plena de cantos en sostre.




Aquesta és l'entrada a la cova, per arribar-hi, lo millor és entrar al poble d'Almenara per la N-340 i just entrar agafar el primer carrer a la dreta, fer una esse de carrers per tal d'arribar a l'últim carrer de la dreta que fa pujada i no té sortida, ens trobarem una cadena, continuem per la pista de formigó i just quan s'acaba el formigó, atravessar un canal a la dreta i pujar pel sender que arriba a la cova.

Aspecte de la cova desde fora, té un aire a la cova d'Ali Baba de Rodellar però més petita i amb més canto.

Com que anava sense cap tipus de ressenyes, va ser una mica galimaties el trobar per on anaven les línies, ja que hi ha un munt de combinacions de línies, recte, en diagonal, travessia... però al cap d'una estona ja es veien les línies lògiques, algunes de gairebé 30 moviments en sostre.

Escalada molt física, sobre roca calcària bretxificada, en un sostre que a vegades perd l'orientació, i sembla que tinguis que xapar amb corda.

Ah! un visitant a dins d'un dels forats, el sr. ratpenat, que el vaig deixar descansant a la fresca.

Ui! Un altre ratpenat...

Vista d'una de les sortides de la cova. Hi ha poques línies, però realment val la pena atansar-s'hi si estàs per la zona (deu estar a menys d'una hora de Vilafamés), i vols experimentar la ingravidesa d'aquest sostre, és com un plafó natural. Per cert, algú sap si hi ha algun croquis dels búlders o algo semblant? Per una altra visita.

Finalment rumb cap a Albarracín... amb els braços inflats de tant de sostre.

4 comentarios:

Joanet dijo...

Crec k n'hihan pero l'autor esta blocant per l'india... Lo millor coincidir amb algun dels asidus i que t'expliquin per on van les linies...

R@f dijo...

Bueno decididament i després de fer-me asidu a akest blog, començaré a fer bloc, pero encara no se com jajaja

Suposo que un dia d'aquests anré a veure si trobo els blocs de Montroig, que els tinc ben a prop i si us veig, doncs ja us preguntaré alguna coseta, perque stic verd verd verd, pero amb moltes ganes.

Per cert, kin material "indispensable" a pat dels gats i el magnesi he de fer serir? m'he de comprar un pad, oi? podrieu aconsellar-me una mica??

Seguiu així que aqeust bloc és increible!!!

Blocantarraco dijo...

Ei gràcies Joanet, que guapo per la india...

R@f, gràcies. Mira si vols començar a fer bloc, per a qui per la zona, tens varis llocs per agafar contacte amb la roca: Montroig (arenisca), Arbolí (calcari), La Mora, Altafulla (calcari), Els Cogullons (arenisca), La Riba, Montral (calcari), lo millor és tocar una miqueta diferents tipus de roca. Referent al material, lo primer el fanatisme, i lo altre qualsevol tipus de peu de gat, magnesi i un crashpad si vas sol, si puges un dia donan's el toque.

R@f dijo...

Ostres perfecte tu!!
Pel fanatisme ja el tinc, els peus, tinc uns del decathlon, pero no m'agraden gaire, magnesi de sobres jajaja l'unic el crashpad, pero el tindré en breu espero...

Ah això si, i que tampoc tinc el fons que te un grimpador esta clar, pero vamos, que en tinc ganes, així que si pujo algun dia us pego un toque...

De fet vaig pujar un dia a Montroig a vere si trobava les resenyes, i diria que les vaig trobar jejeje

Salutacions nois!!!